Hrana za reptile

Opis životinje/artikla

 

8

Acheta domestica
masa odraslog od 0,5- 0,7g

Više o ovom...

500kom 1800din

9

Zoophobas morio-sueper crv
masa odraslog oko 0,7g

Više o ovom...

ima u ponudi

13kom 100din -8 din kom
40kom 280din -7din kom
100 kom 600din -6 din kom
500kom 2000din -4din kom

 

Tenerija molitor-brašneni crvb
masa odraslog oko 0,18g

Više o ovom...

Nove cene tenebrije!!!

 

ima u ponudi

3din kom
 

 

Gromphadorhina portentosa - Madagaskarska bubašvaba

Jedna od najvećih vrsta žohara na svetu. raste do 8cm ali se obično kreću oko 6cm. Kada se osete ugroženo ispuštaju jak šišteći zvuk koji može da dostigne 90db. Nastanjuje tropske šume Madagaskara. Hrani se u glavnom voćem i hranom klasik.

5e kom

Blatta lateralis- lateralis žohar

masa odraslog oko 0,2-0,3g

Više o ovom...

 

ima u ponudi

7din kom

200kom 1100din -5,5din kom

11

Blaptica dubia- dubia žohar

masa odraslog od 1-2,3g

Više o ovom...

20din kom

 

Oprema

Opis životinje/artikla

 

1

Kokosov treset

Kokosov treset se koristi za supstrat kod mnogih tarantula i reptila jer jako dobro zadržava vlagu. Ne preporučuje se samo kod tarantula koje kopaju ali mešavina kokosovog treseta i zemlje čini odličan supstrat za sve vrste istih. Estetski jako lepo izgleda u terarijumu. Ja koristim kokosov treset kao jedan od glavnih sastojaka supstrata kdo tarantula, zajedno sa običnim tresetom i peskom. Zavisno od vrste tarantule kokosov treset koristim u različitim razmerama.

Treset dolazi u presovanom stnaju. Da bi dobili supstrat, potrebno je naliti vodu sve dok se kokosov treset potpuno izroni. kokosov treset naraste čak 10 X

manja mera -oko 100g presovanog treseta, dobija se oko 2 litra supstrata

veća mera - oko 500g dobija e oko 10 litara rastresitog supstrata

 

ima u ponudi

2

Mineralno­vitaminski prašak.
Jako bitna stvar u ishrani vašeg ljubimca.  Suplementi su esencijalni kod jedinki koje jedu jednoličnu hranu. Jako je bitno da se koriste kvalitetni mineralni suplementi jer imaju veći procenat iskorišćenog materijala.
-minerali za biljojede
-minerali za insektojede

ima u ponudi

400 din

kalcijum karbonat

Po mom mišljenju kalcijum karbonat je superiorniji od kalcijum glukonata jer u karbonatu ima 11X više kalcijuma. I ako je glukonat bolji i do 40% u resorbciji. Moja preporuka je da se ovaj kalcijum koristi kod reptila koji su podložniji MBD-u.

 

ima u ponudi

50din tableta

slika uskoro

folija-grejač
folija grejač za grejanje svih vrsta životinja. Seče se po potrebi, najmanja dužina je 10cm a maksimalna je 10 metara. Jedan metar folije ima oko 40W. Širina grejne površine je 35cm a smae folije 40cm. Lako se povezuje bez upotrebe ispravljača.

 

ima u ponudi

4

Arborijalni i terastrijalni terarijumi za tarantule
Uniformnih dimenzija (terastrijalni 30x30x20cm) omogućuavaju pregledan, lak pristup stalaži a pritom fenomenalan habitat koji izlazi u susret svim potrebama vašeg ljubimca. Izmene moguće na zahtev kupca. Terarijumi su od najkvalitetnijeg stakla prve klase, ventilacija zaštićena metalnom režom.

 

ima u ponudi

od 10e

6

"Cricket keeper"
Plastični terarijum za cvrčke,tenebrije, tarantule i ostale vrste životinja. Jako funkcionalan, lako se pere i lepog izgleda. Najviše ih koristim za mlade tarantule izmedju 3 i 8cm.

7

UVA/UVB (o ulozi lampe porčitajte više na klikom na hiperlink)
Ove lampe su neophodne za dnevne guštere i obezbeđuju proizvodnju D3 vitamina koji je esencijalan za dalji proces sinteze kalcijuma. D3 vitamin je jedini sposoban da veže za sebe kalcijum iz hrane a njegova sinteza je najveća na talasnoj dužini između 290 i 300 nm. Samo 3% D3 vitamina se sintetiše na talasnoj dužini većoj od 310 nm. Bez uva/uvb lampe količina vezanog kalcijuma je toliko mala da dolazi do rahitisa,  magnezijumskog tetanusa, slabog metabolizma proteina, nemogućnost hranjenja što sve dovodi do smrti jedinke.

 

ima u ponudi

15e 60cm od najkvalitetnijih proizvodjaca (ne kineske lampe )

 

 

www.gekkogecko.co.yu   Žarko Petrovic